Skolēni projektā "Žurnālists. Spogulis Rīgai" pētīs Dzemdību nama ikdienu

19.10.2015 PDF

2015. gada 21. oktobrī, no 10.00 līdz 19.00, Rīgas Purvciema vidusskola un International Association of Experts in Children Education on High Technologies (IAECEHT) ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu, projekta ietvaros “Žurnālists. Spogulis Rīgai”,  rīko otro lietišķo spēli Rīgas skolu vecāko klašu skolēniem.

Šīs spēles sadarbības partneri ir RP SIA “Rīgas 1. slimnīca”, Rīgas Dzemdību nams, Rīgas patversmes Dienas centrs bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem Rīgas iedzīvotājiem, Rīgas Sociālā dienesta teritoriālais centrs „Pļavnieki” un Rīgas Sociālā dienesta dienas centrs „Kamene”, Ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcija Rīgas sociālās aprūpes centrs „Gaiļezers”.

Šajā spēlē piedalās Rīgas Purvciema vidusskolas, kā arī Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas, Privātās vidusskolas “INNOVA”, Rīgas 10. vidusskolas un Rīgas 95. vidusskolas skolēni. Kopumā ir ieplānotas 3 tādas spēles. Katra spēle ir veltīta noteiktai tēmai, kas saistīta ar pilsētas dzīves visdažādākajiem aspektiem – sākot no transporta komunikācijām un ūdens apgādi līdz pat medicīnas un kultūras jomai. Vidusskolnieku mērķis ir apskatīt, kā strādā Rīgas pilsētas atbildīgie dienesti un uzņēmumi, sagatavot par redzēto un dzirdēto reportāžu, t.i. rakstu laikrakstam. Skolēnu sagatavotos žurnālistiskus materiālus novērtēs pieredzējušie redaktori, bet labākie raksti tiks publicēti  Mixnews.lv, Freecity.lv portālos un citos medijos.

Žurnālistiem iesācējiem ir tikai viena diena, lai veiktu ceļu no iepazīšanās līdz rakstam kopējā laikrakstā.