Dzemdību nams saņem godpilno "Gada slimnīcas" titulu

09.02.2015 PDF

6. februārī Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) sadarbībā ar Veselības ministriju (VM) pasniedza „Gada balvu medicīnā 2014”. Godpilnais „Gada slimnīcas” tituls tika piešķirts Rīgas pilsētas Dzemdību namam, kur pasauli pirmo reizi ierauga 1/3 Latvijā dzimušo bērnu. Tas ir profesionāli un tehnoloģiski nodrošināts komplekss, kurā ietilpst dažādu izmeklējumu veikšana, jaundzimušo aprūpe, intensīvā terapija un arī ambulatorās konsultācijas.


Ikviens Latvijas iedzīvotājs laika posmā no pagājušā gada 9. decembra līdz šī gada 15. janvārim varēja nobalsot par savu labākā mediķa kandidātu nominācijās „Gada ārsts”, „Gada zobārsts”, „Gada farmaceits”, „Gada funkcionālais speciālists”, „Gada māsa”, „Gada vecmāte” un „Gada ārsta palīgs”. Šogad Latvijas Ārstu biedrības balsojumā kopā balsots vairāk kā 6000 reižu.


Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis: „Diemžēl šobrīd mediķi dzīvo un strādā kā savdabīgā realitātes šovā, kur sabiedrība viņus bez izpratnes vēro, kritizē un visbiežāk nenovērtē viņu darbu. Tas ļoti daudzos gadījumos noved pie profesionāla izdegšanas sindroma. Tāpēc Latvijas Ārstu biedrības „Gada balva medicīnā” ir forma un veids, kā kolēģiem pateikties par darbu, zināšanām, prasmēm un kreatīvu domāšanu. Šī balva vienlaikus ir arī kā koleģiāls rokas spiediens un uzmundrinājums.”



Plašāka informācija: Gada balva medicīnā 2014